Депутати Черкаської облради працюють, закотивши рукава

Конструктивна, відповідальна і навіть творча – така атмосфера сьогодні панує в Черкаській обласній раді. Депутати, розуміючи спільну відповідальність, гуртуються і працюють, образно кажучи, «закотивши рукави». І наша ініціатива добре сприймається з боку нового керівництва обласної ради, зокрема, новою головою ради Валентиною Коваленко.

Отож, перші кроки спільної роботи вже є і вони такі:
– напрацьовано пропозиції по змінам до регламенту обласної ради, переглядається склад постійних депутатських комісій.
Основні зміни до регламенту стосуються включення пунктів, які б надавали можливість громаді безпосередньо працювати з депутатами над прийняттям важливих рішень для міст і районів Черкащини. Йдеться і про зняття обмежень щодо присутності запрошених на засіданні сесії обласної ради, і про право громади скликати засідання сесії обласної ради.

Що ж до депутатських комісій, то вони переформатовуються за складом і по пропозиціям, планам роботи;
– перерозподіл бюджетних коштів на користь соціальної сфери.
Ще одним позитивним моментом у роботі ради стала готовність керівників структурних підрозділів облдержадміністрації до діалогу і спільної роботи. Неодноразово наголошувала на необхідності перерозподілу видаткової частини бюджету Черкаської області на соціальну сферу. І ось, під час розмови з заступником начальника департаменту фінансів ОДА Наталією Кравченко вона повідомила, що вже готова аналітична записка щодо змін бюджету. Зміни вноситимуться, виходячи з пріорітетів фінансування і з огляду на постанову Кабміну про економію бюджетних коштів. Так, кошти з видаткових статей на утримання ОДА і облради (це 5 млн. грн. загальної суми), АТП облради (майже 2 млн.), соціологічних досліджень (827 тис. грн.), інформування населення (314 тис. грн.), підтримка ЗМІ (500 тис.), послуги, пов\’язані з економічною діяльністю (500 тис.) будуть перерозподілятися й частина грошей буде спрямована на заходи соціального захисту і соціального забезпечення. Зокрема, в освіті й охороні здоров\’я хвилює утримання спеціалізованих шкіл-інтернатів (а також закладів для престарілих), забезпечення гарячого харчування для школярів, забезпечення медикаментами для чорнобильців. Зрозуміло, що це не всі соціальні питання, які потребують швидкого вирішення. Їх багато. Але ремонтувати ОДА за 30 млн. грн., при цьому лишаючи голодними й холодними дітей у школах, уже ніхто не буде.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x