Наступного року міський бюджет буде меншим на 10 млн грн

Наступного року міський бюджет буде меншим на 10 млн грн

Депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про встановлення ставок місцевих податків і зборів. За цим рішенням міський бюджет наступного року буде меншим на 10 млн грн, ніж це пропонував департамент фінансової політики Черкаської міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту УНН-Центр.

Питання про місцеві податки та збори викликало найбільш довге і бурхливе обговорення серед депутатського корпусу. Спочатку депутат Павло Карась заявив про конфлікт інтересів: депутати нібито не можуть ухвалювати це рішення, оскільки самі мають бізнесові та майнові інтереси, а значить, в такому рішенні може бути корупційна складова.

Директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган запевнила депутатів, що підготовлене департаментом рішення пройшло всі регуляторні процедури, а значить, жодних перепон для його ухвалення немає. Проте неухвалення рішення загрожує тим, що міський бюджет недоотримає понад 40 млн гривень.

Депутати дослухалися до її думки, але підтримали й пропозицію депутата Романа Дісканта, який запропонував знизити податок за користування землею з 20 %, як у проекті рішення, до 15 %. Таким чином, міський бюджет Черкас наступного року недоотримає близько 10 млн гривень цього податку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x