Біатлоніст з Драбівщини приніс Україні п\’яте золото Паралімпіади

Біатлоніст з Драбівщини приніс Україні п\’яте золото Паралімпіади

У Сочі завершилася чоловіча біатлонна гонка на 15 км серед спортсменів у категорії «стоячи», де золоту медаль завоював драбівчанин Григорій Вовчинський. Як повідомляє «УНІАН», у цьому виді програми взяли участь 18 спортсменів.

Вовчинський із самого початку змагань був одним з лідерів, не допустивши жодного промаху при стрільбі. Якщо після перших двох вогневих рубежів він відставав на 2–3 секунди від росіянина Азата Карачуріна, то на третій стрільбі суперник один раз промахнувся і серйозно відстав від трійки лідерів. У боротьбі ж з іншими опонентами українець був трішки швидший.

Вовчинський подолав дистанцію за 37 хвилин 41,1 секунди, випередивши норвежця Нільса-Еріка Ульсета на 3,1 секунди, а росіянина Кирила Михайлова – на 4,5 секунди.

Нагадаємо, що раніше сьогодні, золоту медаль у цій же дисципліні в жінок виграла Олександра Кононова – дружина Григорія Вовчинського.

Таки чином, наразі на рахунку збірної України 17 нагород – 5 золотих, 4 срібні та 8 бронзових.

Зауважимо, що Григорій Вовчинський – 25-річний лижник, біатлоніст, заслужений майстер спорту України. Народився 4 липня 1988 року в селі Білоусівка Драбівського району.

Олександра Кононова – українська біатлоністка, триразова чемпіонка Зимових Паралімпійських ігор 2010, заслужений майстер спорту України. Дружина Григорія Вовчинського.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x