В ЧДТУ переконані, що звільнення Качали підвищило репутацію закладу

В ЧДТУ переконані, що звільнення Качали підвищило репутацію закладу

В. о. ректора Олег Григор та його заступники під час прес-конференції розповіли про те, чим завершились останні події навколо скандального звільнення колишнього ректора вузу Тамари Качали, як це вплинуло на роботу закладу і які наслідки матиме в майбутньому. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

На думку адміністрації вузу перипетії, що тривали останнім часом зі звільненням колишнього ректора внз Тамари Качали підійшли до логічного завершення і не позначились на навчальному процесі. Нині робота закладу повністю налагоджена, і вуз готовий надавати відповідні документи випускникам і приймати на навчання майбутніх студентів.

В ЧДТУ переконані, що звільнення Качали підвищило репутацію закладу

– Ми хочемо донести всій громадськості, що в нас на сьогоднішній день стабільна ситуація. Ми працюємо в штатному режимі, – відзначив в. о. ректора ЧДТУ Олег Григор. – Ведеться підготовка до видачі дипломів. Щоправда є невеликий збій у цій роботі, по-перше, через те, що потрібно змініти підпис керівника, а по-друге, тому, що вірус вразив усю нашу країну. Я хочу запевнити, що ЧДТУ – це та організація, яка завжди була є і буде флагманом освіти у нашому регіоні. Ми виконуємо досить важливу соціальну роль у суспільстві. Готуємо кадри для промисловості. На сьогоднішній день маємо досить потужний перелік спеціальностей, який дозволяє забезпечити Черкаську область і не лише її висококваліфікованими фахівцями.

Нині Олег Григор перебуває на посаді в статусі виконувача обов’язків. Найближчим часом Міністерство має призначити вибори на які буде подано кандидатуру п. Олега. Разом з тим, за словами керівника вузу, він збирається ретельно вивчити питання відновлення свого попереднього контракта і законності його припинення Міністерством у зв’язку з відновленням на цій посаді Тамари Качали.

Олег Григор також відзначив, що він не підтримує деякі прогнози стосовно того, що останні події негативно вплинуть на рівень набору студентів у цьому році.
– Думаю, всі побачили і зрозуміли, що можна довіряти нашому навчальному закладу своїх дітей. Тому що ми своїм колективом показали, що ми є дуже дружною сім’єю, яка готова взяти на себе будь-яку відповідальність. У тому числі і підготовити фахівців.

Слова адміністрації навчального закладу підтвердили і присутні на заході представники громадськості.

В ЧДТУ переконані, що звільнення Качали підвищило репутацію закладу

– Перебіг останніх подій показав силу колективу університету та засвідчив певний етап його становлення та перехід на новий виток розвитку – захист своїх здобутків і гарантованих свобод. У першу чергу права на працю та вільний демократичний розвиток, – говорить Голова ГО при Черкаській ОДА Євгеній Глєбов. – Громадськості не так важливо, хто саме має очолити виш, але головне, щоб ця людина була високоморальною, чесною та фахівцем своєї справи. Але коли Міністерство нав’язує свою людину без попереднього погодження, така інсинуація є неприйнятною в умовах сьогодення і викликає громадський супротив. Кажучи іншими словами, в закладі, в якому працюють і навчаються понад 5 тисяч людей, відбулась справжня революція.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x