Для потреб внутрішніх переселенців Черкаси отримали потужний генератор

Для потреб внутрішніх переселенців Черкаси отримали потужний генератор

Генератор потужністю 65 кіловат отримало місто Черкаси від Агентства ООН у справах біженців. Завдяки йому зможуть підтримати у випадку відключення електроенергії внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у тимчасовому житлі. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської міської ради.

Передача генератора відбулася в межах співпраці між Черкаською міською радою, Черкаською обласною військовою адміністрацією та Управлінням Верховного комісара ООН (Агентство ООН у справах біженців).

Із цієї нагоди нещодавно облаштований шелтер для внутрішніх переселенців відвідали перша заступниця голови Черкаської ОВА Наталя Кравченко, Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, його заступниця Марина Гаркава та представники Саб-офісу Управління Верховного комісара ООН.

Оглянули приміщення, познайомилися з умовами проживання переселенців, поспілкувалися з мешканцями. Черкаський міський голова розповів, що на перепланування приміщення колишньої  поліклініки й облаштування тут тимчасового житла з бюджету міста було витрачено 18 мільйонів гривень, роботи виконано усього за неповних 3 місяці.

«Щиро вдячний кожному з наших міжнародних партнерів, хто підтримує Україну й Черкаси в ці важкі часи та допомагає впоратися із викликами війни, коли росія продовжує тероризувати мирне населення, – відзначив Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.  – Ми ж зі свого боку намагалися створити для них зручні й затишні умови, аби переселенці тут почувалися безпечніше й могли максимально швидко адаптуватися до життя на новому місці».

«Зараз тут мешкають 150 осіб, які приїхали до Черкас із Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Сумської областей.  Переважно це мами з дітьми, літні люди та люди з інвалідністю. Для них створено комфортні умови, в приміщенні тепло, затишно. Цього тижня чекаємо ще кілька родин із прифронтової зони», – розповідає директорка Черкаського міського центру соціальних служб Людмила Савранська.

Агентство ООН у справах біженців в Україні неодноразово передавало гуманітарні вантажі для підтримки внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають в нашому місті.

«Я є представником місії ООН вже більше 20 років, за цей час працювала в 15 країнах світу. Але Україна займає особливе місце в моєму серці, – відзначила голова Саб-офісу УВКБ ООН Мішель Альфоро. – Вам дійсно є чим пишатися, адже робота з облаштування шелтера й взагалі прийому внутрішньо переміщених осіб у Черкасах виконана колосальна, причому зроблено все швидко й оперативно. Наша місія намагається реально допомагати постраждалим від російської агресії людям, які цього потребують. І, зокрема, тут, у Черкасах, я бачу дієвість нашої допомоги».

Під час зустрічі Мішель Альфоро запевнила міську владу Черкас у продовженні співпраці та максимальній підтримці людей, які постраждали від повномасштабної війни.

«Черкаська міська рада має досвід співпраці з представництвом ООН, – відзначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава. – Зокрема, через департамент соціальної політики ми отримали від них матраци, ковдри, постільну білизну, засоби гігієни, посуд для внутрішньо переміщених осіб, які мешкають в шелтері та в гуртожитку одного із закладів профтехосвіти. Ми щиро дякуємо партнерам, які завжди відгукуються на допомогу людям, котрі постраждали від війни і знайшли прихисток у Черкасах.  Переконана, що з допомогою таких небайдужих і дієвих партнерів  ми витримаємо всі випробування і переможемо».

Також Черкаський міський голова ознайомив представників Саб-офісу УВКБ ООН із будівництвом та облаштуванням ще одного шелтера в нашому місті.

 

Більше у нашому телеграм-каналіЧеркаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x