У Черкасах підприємця звинувачують у привласненні 200 тисяч гривень з держбюджету

У Черкасах підприємця звинувачують у привласненні 200 тисяч гривень з держбюджету

Директор приватного підприємства, з метою привласнення коштів місцевого бюджету, за змовою з ФОП склав та видав офіційні документи, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо об’єму та якості виконаних робіт, тим самим привласнивши, кошти місцевого бюджету на загальну суму близько 200 тис. грн. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської місцевої прокуратури.

Зазначені факти виявлені завдяки спільній співпраці працівників Черкаської місцевої прокуратури, Черкаського відділу поліції та Управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ Національної поліції України.

Черкаським відділом поліції ГУ НП в Черкаській області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Крім того, Черкаським відділом поліції ГУ НП в Черкаській області за погодженням з Черкаською місцевою прокуратурою у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України (пособництво у привласненні, заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб) та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (пособництво у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) фізичній особі-підприємцю гр. Л., який здійснював контроль за якістю і об’ємом робіт на об’єкті будівництва.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії для встановлення всіх фактичних обставин та скерування обвинувального акту до суду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x