Де має бути пам’ятний знак загиблим учасникам АТО шполяни визначили на слуханнях

Де має бути пам’ятний знак загиблим учасникам АТО шполяни визначили на слуханнях

У Шполі має з’явитись меморіал пам’яті загиблим учасникам АТО, який назавжди увіковічнить героїчні подвиги українських солдат, що відстоювали незалежність і територіальну цілісність на сході України. Про це повідомив під час громадських слухань заступник міського голови Сергій Заєць, яке відбулось 27 червня в сесійній залі міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Шполянської міськради.

Слухання пройшли за участі голови Шполянської міської ОТГ Сергія Кравченка, членів виконавчого комітету міської ради, депутатів, учасників бойових дій у зоні АТО, представників громадських організацій та громадськості. Присутні обговорили питання встановлення пам’ятного знаку учасникам антитерористичної операції в східних областях України по вулиці Лозуватська у місті Шпола (обабіч недіючого фонтану, біля міського парку дитячого дозвілля).

У ході засідання заступник міського голови зазначив, що думки громадян вивчали понад півроку. Очільник міської громади Сергій Кравченко неодноразово зустрічався за «круглим столом» із ветеранами бойових дій у зоні АТО, представниками громадських організацій та містянами,
– Спочатку обговорювали п’ять запропонованих пропозицій щодо встановлення меморіалу пам’яті учасникам АТО у середмісті Шполи. Зокрема, біля Храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП, на місці колишньої дошки пошани біля приміщення кондитерської фабрики, поміж будівлями готелю «Шпола-Центр» та ККЗ «Космос» по вулиці Соборна, у міському парку Слави та основна пропозиція, на якій зупинилась думка більшості громадян – поруч недіючого фонтану по вулиці Лозуватська, біля міського парку дитячого дозвілля, –нагадав Сергій Заєць.

За словами заступника голови РО «Спілки учасників АТО» Олега Слободяника, доцільніше розташувати пам’ятний знак біля дитячого парку тому, що це сприятиме патріотичному вихованню підростаючих громадян України, по-друге – зручно для проведення масових заходів та покладань, адже місце має розширену територію, де може розміститись велика кількість людей, по-третє – згодом біля меморіалу можна утворити цілий сквер для відпочинку містян та гостей громади.

До участі у громадському слуханні зареєструвались 44 особи. Згідно процедури проведення, обрали головуючого зібрання – Олексія Пірогова, членів лічильної комісії у складі 3-х осіб: Сергія Ткаченка, Сергія Кепші та Сергія Кисленка та секретаря – Наталію Пресліцьку.

За абсолютною більшістю голосів (а саме, 43 голоси, 1 – утримався) учасники засідання прийняли позитивне рішення щодо встановлення пам’ятного знака по вулиці Лозуватська у м. Шпола учасникам АТО у східних областях України.

Сам же очільник міської громади Сергій Кравченко вважає, що громадські слухання – один з потужних механізмів так званої демократії участі, діалог між владою та громадою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x