У Черкаській області судитимуть ухилянта

У Черкаській області судитимуть ухилянта

За процесуального керівництва Маньківського відділу Уманської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного жителя одного з сіл Уманського району за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період (ст. 336 Кримінального кодексу України). Повідомляють про це в пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

За версією слідства чоловік, маючи військове звання та перебуваючи на військовому обліку, не хотів бути призваним для несення служби в лавах Збройних Сил України. Проігнорувавши завчасне попередження, без поважних причин не з’явився у визначений час до відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, тим самим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період.
У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Новини Черкащини та України ­– у нашому телеграм-каналі https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x