В Ювілейному парку – санітарна рубка

В Ювілейному парку – санітарна рубка

У весну в оновлених шатах. «Дирекція парків» у парку 50-річчя активно працює над санітарною вирубкою дерев. Ще восени 2013 року розпочалася підготовка до тривалої та масштабної процедури.

Про це «Новій Добі» повідомили в КП «Дирекція парків».

– Роботи такого обсягу проводимо у Ювілейному вперше. До нас у відділ екології департаменту житлово-комунального господарства Черкаської міської ради звернулася «Дирекція парків» із проханням обстежити стан дерев. Після тривалої перевірки комунальне підприємство отримало ордер на знешкодження аварійних і сухостійних насаджень, – зазначає начальник відділу екології департаменту ЖКГ Черкаської міської ради Володимир Гусаченко.

Наразі видалено близько 60% таких дерев. Із них – жодного дуба. Однак виявлено 50 хворих дубів і 10 таких, що потребують санітарної обрізки гілля. Процедура лікування полягатиме у зупиненні розвитку хвороби дерев: їх уражені ділянки оброблятимуться спеціальним розчином. Також лікування супроводжуватиметься, за потреби, необхідними подальшими реабілітаційними діями фахівців. Така процедура запланована на березень-квітень поточного року.
За словами Володимира Гусаченка, по завершенню вирубки аварійних і сухостійних дерев уже в березні передбачено компенсаційну висадку молодих насаджень, серед яких: 100 дерев сосни звичайної, 50 – ялинки звичайної та близько 120 дубів звичайних. Кошти виділено з Природоохоронного фонду, а переможець тендерних процедур зберігає за собою право не лише висадки, а й сезонного догляду за саджанцями протягом 2-х років.

– «Дирекція парків» несе відповідальність за життя людей, які перебувають у парку, – наголошує директор комунального підприємства Олександр Радуцький. – І хоча наші працівники ретельно перевіряють парк на наявність аварійних і сухостійних дерев, ми закликаємо черкащан до співпраці: якщо ви бачите нежиттєздатне зелене насадження, напишіть нам на електронну адресу, або залиште повідомлення на сайті. Давайте разом робити наші парки комфортними та безпечними місцями відпочинку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x