На Черкащині зацвіло трояндове поле

У справжній трояндовий рай можна потрапити на Черкащині. Тут одночасно цвітуть 15 тисяч кущів різносортної троянди. Величезний розсадник облаштували просто посеред Звенигородського лісу. Неймовірної краси плантацію висадили і доглядають лісничі. Про це «Нова Доба» дізналася від телеканалу «24».

Лісничий Микола Бойко ініціював створення квітучої плантації. Чоловік вивчив технологію вирощування троянд та застосували один із популярних методів – прищеплення.

Наразі посеред Звенигородського лісу буяють 67 сортів троянди. На облаштування території та висадку квітів лісничі витратили 2 роки, а посадковий збирали по всій області.

Розведення декоративних рослин – одна із спеціалізацій держлісгоспу. Торік Пехівське лісництво заробило 600 тисяч гривень на продажі саджанців. Але вирощування саме троянд – це експеримент.

Експеримент на стадії започаткування. Надіємося, що в перспективі вона дасть не тільки красу, а й економічний ефект для підприємства, – розповів директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко.

Трояндова долина квітнутиме до кінця літа. Лісничі мріють створити найбільший фонд саджанців в країні та уквітчати кожне українське місто черкаськими трояндами.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x