Стало відомо про наслідки урагану на Уманщині та Шполянщині

Стало відомо про наслідки урагану на Уманщині та Шполянщині

1 липня на території області пройшли сильні зливові дощі та шквалисте посилення вітру, що призвело до перебоїв із енергопостачанням, падінням дерев та перекриттям автошляхів та ліній залізничного сполучення. Значних руйнувань, крім житлових та адміністративних будівель, також зазнали об‘єкти сільськогосподарських підприємств. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Стало відомо про наслідки урагану на Уманщині та Шполянщині В зону дії негоди потрапили 5 районів області: Золотоніський, Чорнобаївський, Драбівський, Уманський та Шполянський. Найбільше постраждали Золотоніський та Чорнобаївський.

Так, на території фермерського господарства СТОВ «Лан» в селі Ярославка, Шполянського району через сильний поривчастий вітер зірвав покрівлі з 8 господарських споруд та гуртожитку. Постраждали також 8 приватних житлових будинки, з яких частково зірвано шифер. У самому населеному пункті на автошляхи впали 7 дерев, які були прибрані працівниками господарства та працівниками місцевої пожежної охорони із села Ярославка.

Стало відомо про наслідки урагану на Уманщині та ШполянщиніВ Уманському районі, на автошляху М-12 «Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знамянка», поблизу села Оксанине, а також у селі Богданівка Драбівського району внаслідок шквалистого посилення вітру були повалені 62 дерева, якими було перекрито руху автотранспорту. Завал за допомогою інженерного інструменту та обладнання силами служби утримання автодоріг та рятувальників місцевих пожежно-рятувальних частин усунуто. Дерева розпиляні, рух автотранспорту повністю відновлено.

Стало відомо про наслідки урагану на Уманщині та Шполянщині Найбільше через негоду постраждали Золотоніський та Чорнобаївський райони. У населених пунктах цих районів до цього часу не вдалось повністю відновити енергопостачання, зв’язок, а також водопостачання та водовідведення.

У Чорнобаївському районі внаслідок пошкодження газоводу від газопостачання відключено один багатоповерховий житловий будинок на 60 квартир та 38 приватних домоволодінь. В районі розпиляні та прибрані з автошляхів 113 дерев.

У Золотоніському районі на території зерносховища ТОВ «Нібулон», розташованому у селищі Вознесенське, на залізничну колію станції Пальміра повалено металевий бункер для зберігання зерна. Для проведення відновлювальних робіт на місце події зі ст. Шевченкове та ст. Знам`янка, прибули 2 відновлювальних потяги Укрзалізниці. О 05:12 год. усі металеві конструкції були прибрані з залізничних колій, після чого рух потягів відновлено в повному обсязі.

Загальна кількість в області зруйнованих негодою дерев та будинків уточнюється.

Внаслідок негоди за медичною допомогою звернулися 48 громадян.

Усього на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації залучено 82 особи особового складу та 12 одиниць техніки підрозділів Управління ДСНС. Зранку 2 липня до аварійно-відновлювальних робіт також залучені 30 офіцерів та 95 курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. В зону проведення аварійних робіт із Черкас відправлено зведений загін укомплектований інженерною технікою та обладнанням. Роботи тривають у цілодобовому режимі.

У постраждалих районах працюють мобільно-оперативні групи Управління ДСНС які додатково укомплектовані психологами. В Золотоніському та Чорнобаївському районах додатково розгорнуто інженерні мобільні групи цивільного захисту. В усіх районах у цілодобовому режимі працюють штаби з ліквідації надзвичайної ситуації.

У районах, які найбільше постраждали внаслідок буревію, функціонують телефони \”гарячі\” лінії.
Золотоніський район : 0237 5 27 03
Чорнобаївський район : 0239 2 24 46

Загальний стан проведення аварійно-відновлювальних робіт контролює обласний штаб із ліквідації наслідків негоди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x