Стихія додала автодорожникам роботи на півтора мільйона гривень

Стихія додала автодорожникам роботи  на півтора мільйона гривень

У ніч на 1 липня територією Черкаської області пройшов буревій. Найбільше шкоди було завдано у Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, Канівському, Шполянському, Уманському, Черкаському та Катеринопільському районах. Працівники районних філій ДП «Черкаський облавтодор» вже 1 липня розпочали прибирати дерева із проїжджої частини доріг загального користування, аби забезпечити безпечний проїзд транспорту. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби САД у Черкаській області.

Керівництво Служби автомобільних доріг у Черкаській області доручило підрядній організації «Черкаський облавтодор» терміново розпочати роботи з ліквідації наслідків на автошляхах загального користування у постраждалих районах.

Вже о 22 годині 1 липня дорожники Черкащини приступили до ліквідації наслідків стихії. 1 та 2 липня підрозділи підрядного підприємства ДП «Черкаський облавтодор» проводили прибирання з проїзної частини повалених дерев та гілля. Роботи тривали на дорогах державного та місцевого значення загальною протяжністю 127 км. Працювало 23 одиниці техніки та 45 робітники.

Загалом у постраждалих районах внаслідок шквалистого посилення вітру були повалені понад 600 дерев, якими було перекрито рух автотранспорту, пошкоджено житлові будинки, промислові споруди та об’єкти енергетичної інфраструктури.

Вранці 2 липня до ліквідації наслідків стихії долучилися працівники філій «Черкаський облавтодор» сусідніх районів, що дозволило до 17 години 2 липня забезпечити безперешкодний проїзд автодорогами загального користування державного та місцевого значення.

Так, у Золотоніському районі, який найбільше постраждав від стихії, вночі на 2 липня працювали працівники місцевих філій та із сусідніх районів. Загалом на розчистку автошляхів у цьому районі було задіяно більше 30 працівників та важку техніку. Від повалених буревієм дерев розчищено автодорогу національного значення Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя, об’їзд міста Золотоноша, автодоріг місцевого значення Т-24-09 /М-03/-Драбів-Золотоноша, /Н-16/-Кедина Гора-Золотоноша, Золотоноша-Вознесенське, під’їзд до Красногірського монастиря, який вщент завалило деревами, та інші.

В Уманському районі, на автодорозі міжнародного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, поблизу села Оксанине, а також у селі Богданівка Драбівського району внаслідок шквального вітру було повалені понад 60 дерев, які перекрили рух автотранспорту. Завали були усунуто силами працівників філій райавтодорів та місцевих рятувальників.

Станом на ранок 3 липня проїзд автотранспорту забезпечено усіма автошляхами Черкаської області.

Окрім того, стихія пошкодила багато дорожніх знаків організації руху, огороджень автошляхів, інформаційних панно, які згодом будуть відновлені силами працівників районних філій ДП «Черкаський облавтодор».

Орієнтовний обсяг робіт з ліквідації наслідків негоди складає понад 1,5 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x