На Чигиринщині розпочалися археологічні розкопки Мотронинського городища

На Чигиринщині розпочалися археологічні розкопки Мотронинського городища

З 26 червня на знаменитому Мотронинському городищі скіфського часу (село Мельники Чигиринського району), на базі Скіфської Правобережної експедиції Інституту археології Національної академії наук України розпочала діяльність Міжнародна літня археологічна школа. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Організатори школи – Інститут археології НАНУ, Національний історико-культурний заповідник «Чигирин», Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за участі Кам’янського державного історико-культурного заповідника та Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Метою роботи цього науково-освітнього заходу є підготовка молодого покоління археологів та фахівців із давньої історії нашої країни, надання їм спеціалізованих знань та вмінь, що дозволять вести поглиблене вивчення давньої історії України. Робота школи сприяє налагодженню контактів між дослідниками різних наукових, освітніх, пам’яткоохоронних, музейних установ. Вона є важливим заходом для популяризації історії нашої держави.

Студенти та викладачі ННІ історії і філософії ЧНУ ім. Богдана Хмельницького активно взялися до роботи. Спільно з колегами з Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка вони проводять розкопки. У вільний час відвідують визначні місця, яких безліч на Чигиринщині – місця бойової звитяги Холодноярської республіки, знаменитий Мотронинський монастир. Знайшовся час і для спілкування зі студентами та школярами з Сумщини, які прибули на екскурсію до Холодного Яру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x