На Городищині діти поринули у світ японської культури

На Городищині діти поринули у світ японської культури

За ініціативи Президента України Петра Порошенка 2017 рік оголошено роком Японії в Україні, роком знайомства, спілкування і дружби між українським і японським народами. В різних куточках України лунають ніжні японські мелодії, і незрозуміло дивні слова, чарують погляд різнобарвні поробки орігамі і ніжний аромат сакури літає у повітрі. Тож і діти Городищини мали можливість відкрити для себе таку далеку і таку загадкову Японію, пізнати японську культуру, а також поділитися секретами нашого рідного, національного українського мистецтва. Надав їм таку можливість голова Городищенської райдержадміністрації Олексій Лавріненко, який запропонував поєднати японське мистецтво з українським. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
На Городищині діти поринули у світ японської культури
Днями в Городищенському міському сквері діти, які перебувають в дитячому таборі «Надія» при Михайлівській церкві мали можливість самостійно доторкнутись до японської майстерності. На святі були присутні керівник апарату Городищенської райдержадміністрації Людмила Пащенко, завідувач сектору культури райдержадміністрації Наталія Салій, головний спеціаліст відділу освіти Городищенської райдержадміністрації Наталія Жовталюк, митрофорний протоієрей благочинний Городищенського району Іоан Жигало.

На Городищині діти поринули у світ японської культуриЦікавий захід розпочався з веселого флешмобу, в якому всі присутні під веселі мелодії дружно виконали спільний танець. Упродовж свята дітлахи відвідали майстерні орігамі, в якій навчали робити вироби з паперу без ножиць і клею, майстерня ікебани – навчила створювати дивовижний букет поєднуючи різні квіти, в майстерні сакури – власноруч всі охочі створювали дивні квіти, які розквітають на дивовижному дереві, майстерня лялькарів навчила самостійно робити ляльки – мотанки, майстерня оберегів – запропонувала долучитись до створення власних оберегів для дому та сім’ї та створити свій голуб миру та дружби.

На Городищині діти поринули у світ японської культуриПід час туристичної подорожі учасники демонстрували свою спритність, витривалість і командний дух екстримально-небезпечними шляхами підвісної дороги. Учасники не тільки отримали позитивні емоції та гарній настрій, але й дізнались багато корисної та цікавої інформації, познайомились та подружились із однолітками.

По закінченню свята юних майстрів запросили до кінотеатру, де на них чекала країна мультиків.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x