Лисянського полісмена судитимуть за підроблення документів та вимагання хабара

Лисянського полісмена судитимуть за підроблення документів та вимагання хабара

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього інспектора сектору реагування патрульної поліції Лисянського відділення поліції Звенигородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Особу обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 368 КК України (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб та одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний правоохоронець, за попередньою змовою з особами, які мали виконати підписи від імені понятих, склав завідомо неправдивий офіційний документ, а саме відмову водія від медичного огляду та, у подальшому, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, вимагав та одержав від останнього, в якості неправомірної вигоди, грошові кошти в розмірі 1500 гривень за нескладання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою, яка перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції).

Щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонено від займаної посади.

За вчинені кримінальні правопорушення колишньому правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 (п’яти) до 10 (десяти) років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x