Народний депутат допоміг спортсменці з Корсуня-Шевченківського взяти участь у престижних змаганнях

Народний депутат допоміг спортсменці з Корсуня-Шевченківського взяти участь у престижних змаганнях

Наприкінці червня в Мінську, Білорусь, відбулися міжнародні змагання з пауерліфтингу. Честь нашої області захищала спортсменка з Корсуня-Шевченківського, 17-річна Анастасія Захарченко. Попри те, що в чемпіонаті взяли участь понад 1000 (!) спортсменів з усіх куточків світу, корсунчанці вдалося вибороти ІІ місце у вправі «Станова тяга» та посісти престижне п’яте місце. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Та хто знає, чи вдалося б нам побувати в Мінську, аби не підтримка народного депутата Геннадія Бобова. Адже дорога, проживання в готелі, обов’язковий внесок для участі в змаганнях, що разом склали значну суму, – чималі розтрати і для батьків спортсменки, і для тренера, – розповідає директор Корсунь-Шевченківської ДЮСШ та тренер Анастасії Захарченко Сергій Федоренко. – Зібрати таку суму непросто, тож участь у змаганнях була під питанням.
Народний депутат допоміг спортсменці з Корсуня-Шевченківського взяти участь у престижних змаганнях Саме тому директор школи звернувся до Геннадія Бобова, який допоміг із коштами.
– Приємно, що наше питання вирішилося швидко й без зайвих клопотів та переживань. Адже Анастасія – дуже перспективна спортсменка. У школу вона прийшла лише три роки тому, але за такий, здавалося б, незначний термін змогла набрати відповідної спортивної форми й дорости до участі в міжнародних змаганнях. Для дівчини вони стануть потужним стимулом розвиватися та вдосконалюватися й надалі, – відзначає Сергій Олексійович.

До слова, це не єдина допомога, надана народним депутатом спортивній школі. Наприклад, торік Геннадій Бобов посприяв із облаштуванням спортивного майданчика та придбанням тренажерів. А два місяці тому відгукнувся на прохання школи допомогти із купівлею новенького татамі вартістю 110 тис. грн. Депутат надав левову частку потрібної суми.

– Звісно, самотужки з таким оновленням ми б не впоралися, адже фінансування від держави недостатнє. Тож мусимо шукати допомоги у спонсорів, які, на щастя, охоче відгукуються на наші прохання, – говорить Сергій Федоренко.

Нині в Корсунь-Шевченківській ДЮСШ займаються 357 учнів. Більшість – із міста, проте деякі дітки приїжджають навіть із району. Тут активно розвиваються такі популярні і престижні види спорту, як-то: дзюдо, самбо, карате, баскетбол, футбол, легка атлетика та пауерліфтинг. Останній, до речі, набуває неабиякої популярності не лише серед представників сильної статі, а й серед дівчат. І стає особливо престижним видом спорту в усьому світі.

Важливо й те, що навчання дітей у школі абсолютно безкоштовне.
– Приймаємо всіх охочих. Адже спорт – це здоров’я, зайнятість дітей корисною справою. Він розвиває, загартовує, дисциплінує, виховує характер, – відзначає Сергій Олексійович. – Шкода, що з боку держави так мало уваги приділяється цій галузі. От, наприклад, цьогоріч на участь у змаганнях отримали лише сто двадцять тисяч гривень. Натомість найняти автобус для перевезення дітей у межах області коштуватиме дві з половиною тисячі. Якщо треба поїхати до Києва, доведеться викласти вдвічі більше. Тож і виходить, що цієї суми вистачить на кілька поїздок.

Натомість вихованці школи з кожним роком демонструють все кращі результати, перемагаючи на всеукраїнських і навіть європейських змаганнях.
– І так не хочеться обмежувати їх обласними чемпіонатами, з яких більшість наших спортсменів уже давно «виросла», – говорить директор школи. – Діти повинні мати можливість змагатися з достойними суперниками.

– Важливо, що в нашої школи є добрі друзі, які це розуміють і всіляко підтримують юні таланти. Дуже вдячні Геннадію Борисовичу за небайдужість і батьківську турботу, – говорить Сергій Федоренко.

Олена Столяр

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x