Ігор Мельников: «Команда корабля «Черкаси» готова захищати кожен сантиметр української території»

Депутат Черкаської міської ради Ігор Мельников передав слова підтримки українським морякам військового судна «Черкаси», що наразі захищає кордони нашої країни.

Про це «Новій Добі» повідомили власні джерела.

– Я відвідав тральщик «Черкаси» – один із флагманів української флотилії, корабель протимінної оборони морської зони Військово-Морських Сил України, що сьогодні базується у Криму – на запрошення командира тральщика, капітана третього рангу Юрія Федаша, – констатував Ігор Мельников. – Ми із ним розмовляли по телефону і командир сказав, що сьогодні команді дуже важливо відчувати зв\’язок із батьківщиною, знати, що їх підтримують з України – адже фактично сьогодні вони знаходяться у ворожому оточенні, ставши заручниками політичної ситуації. Я вирішив, що зможу сказати нашим хлопцям ті важливі слова, які їм сьогодні особливо необхідно почути – що ми, народ і Україна, разом із ними, що ми підтримуємо і віримо в них, що ми пишаємось ними.

Не вагаючись, я того ж дня поїхав до Криму. По дорозі і на самому півострові нас, прибулих, по кілька разів перевіряли – патрулі самооборони та патрулі козаків – мотивуючи це можливістю провокацій і терактів.
Сама база українського ВМФ, де базуються 7 українських суден, сьогодні повністю заблокована російськими військовими – на під’їздах до неї стоять російські блок-пости, я бачив установки «Град» у супроводі «Тигрів» та тентованих армійських вантажівок. Вихід у море нашим кораблям заблоковано трьома потопленими російським флотом, судами. Але підводники уже дослідили, що їх можливо підірвати – і відкрити цим вихід у море.

Наші моряки перебувають у стані повної бойової готовності – повністю озброєні, корабель готовий вступити у бій будь-якої миті. Чекають наказу. Російські війська, що стоять навколо бази нашого флоту, ставлять «глушилки», аби перешкоджати зв’язку. Наші моряки періодично кидають у море гранати, аби унеможливити диверсії з боку російського флоту, та прокручують гвинти, створюючи постійні шумові ефекти.

У Криму відчувається велика напруга, неначе щось важке витає у повітрі. Місцеві відзначають системне нагнітання ситуації з боку Росії. Я спілкувався із мешканцями півострова – українцями, росіянами, татарами – вони настроєні на те, що Крим повинен бути частиною України.

Тральщик «Черкаси» і його екіпаж на сьогодні є дійсно одним із кращих кораблів нашого флоту, він був учасником багатьох міжнародних військово-морських навчань, має бойові нагороди. І його моряки залишаються вірними присязі, вірними народу України. Я, мабуть, назавжди запам’ятаю слова капітана, Юрія Федаша, про те, що здачу корабля він вважатиме особистою ганьбою.

Я виступив перед нашими хлопцями, перед особовим складом корабля, зі словами про те, що ми, черкащани, високо цінуємо патріотизм українських моряків, їх героїзм та мужність, відданість батьківщині і готовність захищати її від загарбників.
Я сказав про те, що сьогодні ніхто не може втручатися у внутрішню політику України під приводом необхідності вирішення наших проблем. Ми самі зможемо всередині своєї країни вирішити усі спірні питання, домовитись – і знайти правильний шлях подальшого розвитку України. Сьогодні ми обрали курс на європейські цінності – і ми будемо рухатися цим шляхом. І ми нікому не дамо розколоти Україну. І ми нікому не віддамо ні п’яді нашої землі. А Крим – це українська земля, він є і буде українським. І мені хочеться вірити, що підтвердженням цього стане референдум, де більшість проголосує за єдність України – за Крим у складі нашої держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x