Не зупиняємося ні на мить: у Черкаському національному організували благодійний ярмарок

Не зупиняємося ні на мить: у Черкаському національному організували благодійний ярмарок

У Черкаському національному університеті організували благодійний ярмарок. Це один із заходів у межах оголошеного великого збору коштів «Наші донати їх зігрівають». У навчальному закладі із перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України активно допомагають і воїнах, і внутрішньо переміщеним особам. А випускники, студенти, їхні батьки й викладачі захищають країну на передовій.

На жаль, жахлива війна забирає найкращих, 16 випускників Черкаського національного загинули під час бойових дій. Їм у навчальному закладі присвятили меморіальну стелу, а сьогодні батьки та рідні змогли покласти квіти.

Серед тих, хто захищав нашу землю, а нині в лавах Небесної варти:

В’ячеслав ГАГА  –  студент ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я

Сергій ЄПІФАНОВ –  студент ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я

Олексій СЕМЕНЮК  –  випускник ННІ міжнародних відносин, історії та філософії

Володимир ХОДАКІВСЬКИЙ – випускник ННІ економіки і права

Олег ПРУДКИЙ – випускник ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я

Олександр КОЦУКОНЬ – випускник  ННІ української філології та соціальних комунікацій

Євгеній КУЧУГУРНИЙ– випускник ННІ міжнародних відносин, історії та філософії

Віктор САМОХІН – випускник ННІ інформаційних та освітніх технологій

Богдан ОСТАПЕНКО– випускник ННІ економіки і права

Богдан СЕВЕРЕНЧУК – випускник ННІ міжнародних відносин, історії та філософії

Сергій НЕНАДА – випускник ННІ міжнародних відносин, історії та філософії

Віктор МАЗУРЕНКО – випускник психологічного факультету

Богдан СВІРІДОВ –  випускник ННІ економіки і права

Максим ГУРЕЛЯ – випускник ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я

Олександр ВОРОБЙОВ – випускник ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я

Віталій САГАЙДАК– випускник психологічного факультету.

У 2022 році колектив Черкаського національного університету зібрав і передав Збройним силам України понад 1 млн гривень. Уже в 2023 році за університетські донати придбали й передали військовим 3 генератори та дальномір на загальну суму  95 тис. грн.

− Україна як держава відбулася, зміцніла, є єдиною, демократичною країною, яку знають у всьому світі. Ми за рік змогли біля себе зібрати коаліцію вільних держав, завдяки їхній підтримці й допомозі долаємо ворога, наші Збройні сили обороняють країну, − зазначив у своєму виступі ректор ЧНУ імені Б. Хмельницького Олександр Черевко. − Черкаський національний університет попри повномасштабну війну продовжує навчальний процес. Із перших днів ми створили волонтерський центр, де допомагаємо нашим військовим, вимушено переміщеним особам, не зупиняємося ні на мить. В університеті активно працює військова кафедра, де не лише навчають, а й проводять інструктажі нашим воїнам, яких призвали до лав Збройних сил чи територіальної оборони.

На заході були представники військової частини, якій від навчального закладу нещодавно передали генератори.

− Такі заходи нині дуже потрібні. Ми зараз боремося за існування самої країни, українців, боротьба триває не лише на полі бою, а й на різних фронтах, зокрема й волонтерському. Ви допомагає підрозділу, який із 2014 року знаходиться на передовій, захищає нашу країну, − подякував у своєму виступі заступник командира однієї з військових частин, підполковник Євген Маловічко.

8 лютого Черкаський національний університет оголосив великий збір на підтримку ЗСУ, адже мають багато запитів від військових. Один із таких – це дрон для військового підрозділу, де служить випускник ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Тимофій Легоняк. Він пішов на фронт із перших днів. Батькові воїна Богдану Легоняку, заступнику директора Національного природного парку «Холодний Яр», волонтеру передали більшу частину коштів, а саме 80 тисяч гривень.

Фото – пресслужба ЧНУ

Під час благодійного аукціону реалізували низку лотів. Зокрема, сертифікати на каву з ректором та каву з першим проректором, сертифікати на індивідуальну передекзаменаційну консультацію від викладача за філіжанкою кави. Їх можна використати до кінця поточного семестру.

Фото – пресслужба ЧНУ

Унікальними позиціями стали лоти від спортсменів. Це футболки від кращого футболіста Прем’єр-ліги 2022 року Артема Довбика з автографом, футбольного клубу Першої ліги «ЛНЗ» (Черкаси) з автографами всіх членів команди. А для тих, хто захоплюється кікбоксингом, справжнім подарунком став Кубок України «За найкращий бій» майстра спорту міжнародного класу з кікбоксингу, інтерконтинентального чемпіона світу з кікбоксингу WAKO серед професіоналів Романа Щербатюка. Цю нагороду він здобув у місті Бахмут у 2021 році.

Усі охочі на благодійному ярмарку могли купити різноманітні смаколики, картини та інші художні вироби, а також брендовані речі. За зібрані кошти планують купити прилад нічного бачення для випускника ННІ спорту та здоров’я Олександра Паніна, а також допомогти із придбанням автівки для військового підрозділу випускника ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Василя Отземка.

 

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x