Жительці Золотоніщини відновити будинок допомогли рятувальники

Жительці Золотоніщини відновити будинок допомогли рятувальники

1 липня Черкаська область опинилася в зоні дії потужного атмосферного фронту внаслідок якого у Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, Уманському, Катеринопільському, Черкаському та Шполянському районах інфраструктурним об’єктам, зеленим насадженням, було завдано значної шкоди, значних руйнувань зазнав і житловий сектор.Одним із найбільш постраждалих населених пунктів в Золотоніському районі стало село Привітне. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

За кілька днів рятувальники та курсанти ЧІПБ прибрали та розпиляли тут 47 повалених та аварійних дерев. На території 12-ти приватних домоволодінь, провели роботи з зняття аварійного шиферу і розбиранню пошкоджених фронтонів на житлових будинках.
Жительці Золотоніщини відновити будинок допомогли рятувальники
«Коли особовий склад пожежно-рятувальної частини дізнався, що в одному з найбільш пошкоджених будинків на вулиці Дружби, проживає багатодітна родина з важким матеріальним становищем, вдова з трьома дітьми, ми вирішили, що повинні їй допомогти відновити будинок» – розповів, начальник Золотоніського районного відділу Управління ДСНС Олександр Пилипенко.

Менше тижня знадобилося рятувальникам 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини для розбирання потрощеного та відновленню нового шиферного даху. Упродовж 4-х днів рятувальники відбудовували зруйновану покрівлю житлового будинку. Гроші на будівельні матеріали виділила адміністрація, а місцеві рятувальники, озброївшись будівельним інструментом, закатали рукави.

Зусиллями особового складу пожежно-рятувального підрозділу, який працював на будівництві у вільний від служби час, вдалось в стислі терміни повернути будинку не лише його зовнішній вигляд, а, що найбільш цінне, затишну атмосферу родинного гнізда.

З словами начальника районного відділу, Олександра Пилипенка, щодня на будівництві працювали 5-7 рятувальників,
– Звісно, було непросто, десь не вистачало знань, десь давалася взнаки втома, адже особовий склад підрозділу з 1 липня працює у посиленому режимі несення служби і встиг зробити дуже багато корисних справ. Проте, ми знали, що населення в районі із тривогою очікує на допомогу тому крім основних завдань, які ми щоденно отримували зі штабу ліквідації наслідків буревію, вирішили допомогти багатодітній родині, яка була не в змозі ліквідувати наслідки негоди самостійно, – наголосив Олександр Миколайович.

За словами Наталії Лобащук, вона була у розпачі, а єдине, що надавало їй сил, це те, що стихія не нашкодила її дітям. Спочатку вона не чекала допомоги ні від кого. Просто опустилися руки:

– Важко було взагалі усвідомити той жах, що відбувався навколо. Проте, вже у перший день приїхали рятувальники, а наступного дня привезли будівельні матеріали. Фахівці ДСНС заспокоїли, сказали, що допоможуть. Почали розбирати завали та руйнування. Просто на очах у будинку знову з’явився дах, це справжнє диво. І ще, ви знаєте, я зрозуміла, що світ дійсно не без добрих людей, і в наш час є люди з гарячим серцем і доброю душею, такі як наші пожежники-рятувальники, що приходять на допомогу першими, – розповіла Наталія Анатоліївна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x