«Фотоприлад» передав у власність міста басейн, поліклініку та дитячий табір

«Фотоприлад» передав у власність міста басейн, поліклініку та дитячий табір

Черкаська міська рада та державне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад» 12 липня уклали двосторонню Угоду про співпрацю. Її своїми підписами засвідчили міський голова Анатолій Бондаренко та генеральний директор заводу Григорій Корево. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

Ця угода передбачає передачу з державної до комунальної власності міста кількох об’єктів соціальної інфраструктури. Це – спортивний комплекс із басейном «Сокіл», що на вулиці Смілянська, 78, будівлю медико-санітарної частини, що на вулиці Байди Вишневецького, 61, та дитячий оздоровчий табір «Лісова казка» (він знаходиться у селі Благодатне Золотоніського району). Раніше, нагадаємо, державний концерн «Укроборонпром» та депутатський корпус Черкас надали свою згоду на це.

Перемовини щодо передачі у власність громади міста цих об’єктів були достатньо складними й часом сторони не могли знайти порозуміння. Як розповів мер Анатолій Бондаренко, тривали вони, без перебільшення, років із десять.

– Сьогодні ми отримуємо повний пакет необхідних документів для того, аби взяти на баланс ці об’єкти соціальної інфраструктури, – сказав він. – Ми вдячні і трудовому колективу науково-виробничого комплексу, і профспілковому комітету, і загалом усім тим людям, завдяки яким нам вдалося дійти до цього етапу. Ця угода в перспективі дає нам широкий спектр можливостей для співпраці державного підприємства з органом місцевого самоврядування.

Зі свого боку, міська влада зобов’язалася зберегти ці об’єкти й утримувати їх у належному стані.

– Справді нам вдалося досягти взаємного розуміння. Наш колектив вважає, що ці споруди, які досі перебували у нашій власності, повинні бути доступними для користування всім жителям міста, – додав генеральний директор «Фотоприладу» Григорій Корево. – Ми ніколи не розділяли своє підприємство від міста. Така співпраця піде на користь обом сторонам.

За його словами, зараз науково-виробничий комплекс планує зосередитися на властивих для заводу функціях. Йдеться, насамперед, про виробництво оптичних та оптико-електронних приладів спеціального призначення. За останні три роки, каже, їм вдалося досягти позитивних зрушень на підприємство. Середня заробітна плата там зросла в кілька разів із 2 800 грн до 10 000 грн.

– У 2015 році нам вдалося реалізувати продукції на майже 60 млн грн, – сказав він. – У минулому році – 154 млн. На наступний рік у нас уже є попередні замовлення на продукції на близько 320 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x