У Ватутіному розпочали кампанію зі стерилізації безпритульних тварин

У Ватутіному розпочали кампанію зі стерилізації безпритульних тварин

У Ватутіному розпочали вакцинувати проти сказу та стерилізувати безпритульних тварин. Міська влада дала можливість волонтерам та небайдужим ватутінцям стерилізувати і вакцинувати тварин, якими вони опікуються, за рахунок міського бюджету. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

– У нас не було можливості виділяти окреме приміщення для ветеринарних робіт та майданчик для утримання безпритульних тварин. Тому ми пішли іншим шляхом, – розповідає перший заступник міського голови м. Ватутіне Юрій Кубявка. – Виділили із міського бюджету кошти для оплати послуг ветеринарного лікаря, що вакцинує тварин та проводить стерилізацію методом, який не потребує тривалого утримання тварин до і після операції. Тож тепер, відповідно до міської Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Ватутіне та с. Скаливатка гуманними методами на 2017-2020 роки, громадські організації, волонтери та небайдужі мешканці міста, можуть доставляти на стерилізацію до ветеринарної клініки ПП Притула безпритульних тварин, якими опікуються.

На місці проводитимуться облік тварин, їх фотофіксацію, крім того, ветлікар вставлятиме у вухо кожної вакцинованої та стерилізованої тварини бірки, за якими їх потім легко буде ідентифікувати.

Для початкового етапу, ми розраховуємо провести стерилізацію і вакцинацію 50 тварин, а потому, проаналізувавши подальші потреби, на наступних сесіях міської ради виділяти нові кошти для вирішення проблеми безпритульних тварин.

Нагадаємо, торік у жовтні на сесії Черкаської обласної ради затверджено Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x