Самозахват землі виявили у прибережній зоні в Черкасах

Самозахват землі виявили у прибережній зоні в Черкасах

Реагуючи на звернення жителів міста Черкаси Державна екологічна інспекція у Черкаській області провела позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «ВАІС» (міський пляж «Живчик»). Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

За результатами перевірки встановлено наступні порушення, а саме: не встановлено межі водоохоронної зони, відсутній проект встановлення прибережної захисної смуги, самовільне використання земельної ділянки під автостоянкою, що є порушенням статтей 87 та 88 Водного Кодексу України, статтей 58 та 60 Земельного Кодексу України.

Також в ході перевірки встановлено, що підприємство має документи на право користування земельною ділянкою площею 1,44 га, але за результатами висновку, проведеного Черкаським відділенням Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України фактично ТОВ «ВАІС» використовує на 0,25 га. землі більше, що є порушенням статтей 125 та 126 Земельного Кодексу України.

У зв\’язку з відсутністю погодження компетентного природоохоронного органу, інформацію передано до прокуратури Черкаської області щодо скасування у судовому порядку рішення Черкаської міської ради про надання в користування земельної ділянки ТОВ «ВАІС».

Державна екологічна інспекція розраховує збитки, завдані державі внаслідок самовільного користування земельною ділянкою під автостоянкою.

Направлено адміністративний позов до Черкаського окружного адміністративного суду щодо застосування заходів реагування до ТОВ «ВАІС», а саме: тимчасового зупинення (заборони) діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x