Черкаські фіскали розповіли про особливості оподаткування

Черкаські фіскали розповіли про особливості оподаткування

Сьогодні в прес-центрі «Нової Доби» відбулася гаряча лінія з представниками ДФС у Черкаській області. Тема зустрічі: «Справляння податку на майно громадянами у 2017 році». Про особливості чинного законодавства в цій галузі розповів заступник начальника відділу аналізу та прогнозування надходжень податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області Віталій Лушников.

Однією з основних тем заходу стали особливості оподаткування пільговиків – пенсіонерів – землевласників.

Як повідомив Віталій Леонідович, відповідно до статей 269 та 270 Податкового кодексу України платниками земельного податку є власники земельних ділянок (в тому числі нерезиденти), земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктом оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Пенсіонери (за віком) звільняються від сплати земельного податку, якщо земельна ділянка перебуває у їх власності або землекористуванні та такі ділянки підпадають під норми, установлені Земельним кодексом України.

Зокрема пільга надається на одну земельну ділянку кожного виду в межах таких норм:
– для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;
– для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах не більш як 0,25 га, у селищах – не більш як 0,15 га і в містах – 0,10 га; для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 га; для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 га; для ведення садівництва – не більш як 0,12 га.

Детальніше, згодом читайте у рубриці \”Громадська приймальна\” та \”Запитайте в експерта\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x