На вихідних на Черкащині вночі прогнозують невеликий мороз

На вихідних на Черкащині вночі прогнозують невеликий мороз

Весна 2023 на Черкащині поки що поводить себе досить обережно. Вона вже поманила квітневим теплом, а зараз ненадовго повертається у кліматичні межі березня.

Завтра погоду нашого регіону формуватимуть малоактивні атмосферні фронти, що зумовлять невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Із північними вітрами до нас почне надходити більш прохолодне повітря і денний максимум температури після недавніх 10−12º тепла знизиться до 4−6º тепла. Уночі очікується близько 0º.

У вихідні головним домінантом у формуванні спокійної та сухої погоди Черкащини стане антициклон «JEANINE». Температура вночі 2º морозу − 3º тепла, удень 7−12º тепла.

За попередніми розрахунками, на наступному тижні весна активніше візьметься за свою справу: прогнозують дуже теплу, суху та комфортну погоду.

До відома, за 76 років метеорологічних спостережень у Черкасах найбільш рання дата переходу середньодобової температури через +8º, із якою пов’язане закінчення опалювального сезону − 18 березня 1990 року. У цьому році є всі передумови для його закінчення на 1,5−2 тижні раніше звичайних строків (12 квітня).

 

За інформацією Черкаського гідрометентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x