У Черкасах згадали загиблих від бомбардувань драмтеатру в Маріуполі

У Черкасах згадали загиблих від бомбардувань драмтеатру в Маріуполі

Напис «ДЕТИ» на Театральній площі в Черкасах виклали з лампадок. Їх запалили, щоб вшанували загиблих від бомбардувань драмтеатру у Маріуполі. Лампадки, прапори Маріуполя та Черкас принесли жителі обласного центру та Маріуполя 16 березня, пише «Суспільне».

16 березня 2022 року російські окупаційні війська скинули високопотужну бомбу на будівлю драматичного театру, де знайшли свій прихисток сотні жителів міста.

Марина приїхала до Черкас із Маріуполя:

«Сьогодні рівно рік як нас вигнали з Маріуполя. Нас вигнали з підвалу, тож нам довелось виїхати. Слів немає, лише пустота в душі. Драмтеатр для нас − це культурний центр. Останній раз я там була 15 січня 2022 року. Ми часто туди ходили, у дитинстві ходили годувати голубів. Хочу донести всім, що варто цінувати кожну хвилину життя і проживати своє життя, так ніби, це останній день. Не можна відкладати нічого на потім».

За словами учасників акції, драмтеатр був «серцем Маріуполя».

«Коли почалися бомбардування, люди, мами з дітьми там ховалися і підтримували одне одного. Цей злочин показав світові обличчя росіян, які вдерлися на територію нашої держави. Ми хочемо нагадати світові, що у 21 столітті таке неприпустимо», − розповів керівник центру «ЯМаріуполь» Володимир Петров.

Переселенка з Маріуполя, фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Центру «ЯМаріуполь» Софія пригадала, як виїхала з міста:

«Із Маріуполя ми виїхали 15 березня 2022 року. Коли сиділи там під обстрілами, тато подеколи виїжджав у місто, я чомусь постійно ставила йому одне питання − чи цілий драмтеатр. Його зруйнували, коли ми виїхали. Не передати словами, що для нас значить ця будівля. Там щороку стояла новорічна ялинка, завжди лунав сміх».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x