Черкаси налагоджують партнерські відносини з німецьким містом Білефельд

Черкаси налагоджують партнерські відносини з німецьким містом Білефельд

Міський голова Анатолій Бондаренко провів зустріч у форматі Zoom-конференції із мером німецького міста Білефельд Пітом Клаузеном. На ній подякували за отриману гуманітарну допомогу та обговорили подальші кроки для підсилення розпочатої між обома містами співпраці. Повідомляють про це в пресслужбі Черкаської міської ради.

Із української сторони до спілкування долучилися перший заступник міського голови Сергій Тищенко, народний депутат України Олег Арсенюк, представники комунального підприємства «Черкасиводоканал», департаменту економіки та розвитку. Із німецької – Олаф Селонке, який відповідає за міжнародні відносини мерії Білефельд.

Нагадаємо, днями комунальне підприємство «Черкасиводоканал» підсилили новим обладнанням, серед якого – п’ять генераторів потужністю 28 кіловат від партнерів із цього німецького міста. Поруч із цим, надсилали гуманітарні набори для захисників та для вимушених переселенців.

– Від імені всієї черкаської громади дякую вашому місту за підтримку, допомогу й солідарність із Україною, – прокоментував міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. – Обладнання, яке ми отримали, важливе для нас і дозволить нам налагодити безперебійну роботу системи водопостачання та водовідведення у випадку ймовірних блекаутів. Ми робимо все можливе, щоб наблизити українську перемогу.

Під час зустрічі міста Білефельд Піт Клаузен запитав про те, як живе місто під час війни та поцікавився, чим ще німецька сторона може допомогти нам вистояти. Додамо, що від перших днів повномасштабного вторгнення Білефельд прийняв близько 4 тисяч біженців із України, це, переважно, мами з малими дітьми.

– Ми солідарні із Україною та з Черкасами в цей важкий для вашої держави час, – зауважив Піт Клаузен. – І з великим задоволенням та щирим серцем ми б хотіли допомогти вам у цій боротьбі. Ми захоплюємось незламністю та силою духу нашої нації, черкаської громади, яка живе й працює в умовах жорстокої війни.

Під час зустрічі сторони обговорили подальші кроки для підсилення співпраці в комунальній і медичній сфері. Наразі триває підготовка угоди про побратимство.

– Тільки разом ми сильніші, тож ми дуже цінуємо вашу підтримку та допомогу, – прокоментував перший заступник міського голови Сергій Тищенко. – Водночас, дякуємо вашій громаді за незмінну принципову солідарність із Україною.

Під час спілкування сторони домовилися про співпрацю в комунальній та медичній сфері, також мер міста Білефельд запросив представників Черкас до їхнього міста для обміну досвідом.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x