Лікування простатиту має бути комплексним та індивідуальним

Лікування простатиту має бути комплексним та індивідуальним

Одна з найпоширеніших чоловічих хвороб – простатит – це запалення передміхурової залози. Ця залоза відповідальна за формування статевого потягу, виконання дітородної функції, бере участь у виробленні необхідних гормонів для відчуття радості. Поява простатиту, як і його лікування – це складний механізм, про що нам розповів лікар урологічного відділення Черкаської обласної лікарні, Заслужений лікар України Михайло Чередніченко.

Причини, які призводять до простатиту, – застійні явища в організмі. Так, як наприклад, застій на будь-якому виробництві стає причиною його занепаду, так само і в людському тілі – усе має активно функціонувати. Чоловік повинен виконувати функції самця, так закладено природою. Якщо він не виконує ці функції – він починає хворіти.
Також сприяє розвитку хвороби брак фізичних навантажень. Чоловік влаштований так, що передміхурова залоза завжди отримує активне кровопостачання. Тому під час сидіння чоловік своєю власною вагою здавлює судини, які ведуть до залози. Орган недоотримує живлення, тому починає хворіти. Тож малорухливий спосіб життя – це ще одна передумова розвитку простатиту.
Часто простатит розвивається як ускладнення первинної хвороби, зокрема хронічних інфекційних захворювань, що передаються статевим шляхом.
Простатит – багатосимптомне захворювання. Він проявляється відчуттям дискомфорту у промежині, ускладненим сечовипусканням, больовими відчуттями, зниженням лібідо. Звичайно, як і будь-яка недуга, простатит стає причиною загального ослаблення, погіршення настрою і працездатності.
При перших проявах хвороби слід звернутися до лікаря, який би з’ясував причинно-наслідковий механізм виникнення проблеми. Дослідивши причину, можна уже формувати лікувальний комплекс, який би включав у себе загальнозміцнювальні заходи, імунну корекцію та антибактеріальну терапію. За умови вчасного і фахового лікування простатиту недуга минає безслідно, але, якщо цього не зробити, наслідки можуть бути досить серйозні – порушення сечовипускання, імпотенція, безпліддя і навіть виникнення злоякісних новоутворень.

Хвороба має не лише тілесні прояви, але й психологічні. На фоні проблем в інтимному житті у чоловіка можуть виникнути комплекси, зокрема симптом очікування невдачі. Це все накопичується і пов’язується – фізичне і психологічне. Часто такий клубок розплутувати доводиться довго і складно.
Зараз, коли будь-яка інформація доступна через інтернет, людина, звичайно, може з’ясувати, яка в неї хвороба. Але дослідити проблему і назначити лікування може тільки спеціаліст. Адже немає єдиної схеми лікування. Кожен пацієнт індивідуальність, і до кожного має бути особливий підхід. У когось простатит виникає на фоні захворювань печінки, у когось основа хвороби – алергія або порушення обміну речовин, діабет або підвищена маса тіла. Причин може бути безліч, тому розібратися у них може тільки фахівець.
Для запобігання виникнення простатиту важливі: здорове харчування, своєчасне лікування запальних процесів органів малого тазу, регулярні фізичні навантаження і статева активність, що сприяє нормалізації роботи усіх органів і систем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x