На 49 % в області зменшилася кількість осіб, які отримували зарплату меншу мінімальної

На 49 % в області зменшилася кількість осіб, які отримували зарплату меншу мінімальної

В області кількість працівників, які одержують мінімальну зарплатню, нижчу за встановлену чинним законодавством, поступово зменшується. Контролюють це питання члени міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці. Результати роботи представили під час чергового засідання групи на чолі з першим заступником голови ОДА Віталієм Ковалем. Зокрема, учасники засідання обговорили результати моніторингу щодо запровадження мінімальної зарплати з початку цього року на підприємствах області. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській ОДА.

За словами начальника Головного управління Пенсійного фонду в області Світлани Зінник, на Черкащині кількість працюючих осіб, які отримали заробітну плату, меншу законодавчо встановленого мінімального розміру, у травні, порівняно з січнем, цього року зменшено майже на 49 %.

– При виявленні порушень законодавства про працю ми відразу ж інформуємо контролюючі органи, – каже Світлана Миколаївна, – до таких порушень належать, окрім власне нарахування заробітної плати менше мінімальної, ще й відсутність повідомлення про прийняття працівника на роботу; якщо 30 і більше відсотків працівників працюють на умовах цивільно-правових договорів; якщо протягом місяця відбулося скорочення на 10 і більше відсотків працівників тощо. І це дає свій результат. За надісланими Головним управлінням матеріалами, фахівці управління держпраці в області провели 92 перевірки. У 84 страхувальників по 625 застрахованих особах виявили порушення. В цілому складено 73 протоколи про адміністративне правопорушення до винних осіб та винесено 63 постанови щодо накладення штрафних санкцій до страхувальників на загальну суму майже 300 тисяч гривень. Головним управлінням ДФС в області 44 страхувальникам донараховано 8,4 тис. грн єдиного внеску.
У ході засідання також заслухали звіти голів робочих груп Ватутіного, Сміли та Умані.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x