Резиденцію Богдана Хмельницького у Чигирині тепер можна відвідати 3D-туром

Резиденцію Богдана Хмельницького у Чигирині тепер можна відвідати 3D-туром

Компанія Google разом з Міністерством культури України оцифрували сім музеїв просто неба в різних регіонах країни і створили віртуальний тур ними. Відтепер 3D-туром можна помандрувати і резиденцією Богдана Хмельницького у Чигирині. «Нова Доба» про це дізналася в Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

На спеціальному сайті «Музеї України просто неба» можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися про історію життя в різних регіонах, а також ознайомитися з народною архітектурою та побутом. 3D-тури музеями доступні в режимі Street View на Картах Google.
Віртуальна екскурсія доступна трьома мовами – українською, російською і англійською. 360-градусні панорами дозволяють прогулятися територією музеїв, зазирнути в будинки і ознайомитися з експозиціями.

Проект є частиною кампанії «Автентична Україна». До нього увійшли музеї народної архітектури та побуту у Києві (Пирогів), Львові («Шевченківський гай»), Переяслав-Хмельницькому та Ужгороді, Центр народознавства «Мамаєва Слобода» (Київ), Запорізька Січ – заповідник «Хортиця» (Запоріжжя) та резиденція Богдана Хмельницького у Чигирині.У рамках кампанії «Автентична Україна» уже представлені віртуальні тури дерев’яними церквами карпатського регіону, що вважаються світовою спадщиною ЮНЕСКО, і 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x