Перелік «доступних» ліків планують розширити

Перелік «доступних» ліків планують розширити

Про це повідомив сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. Зокрема, за його словами, наразі урядовці прораховують можливість розширення Програми «Доступні ліки» і введення в неї більш широкого спектру препаратів. Він також наголосив на тому, що, згідно зі змінами до Державного бюджету на цей рік, Програму буде додатково профінансовано на 200 млн грн. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Між тим, звітуючи, перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль повідомив про реалізацію Програми в області.
Як зазначив Віталій Володимирович, кількість аптечних закладів, що є учасниками державної програми, поступово збільшується. На сьогодні лікарські засоби доступні вже в 265 місцях реалізації.

– Завдяки Програмі пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу за наявності рецепту можуть отримати необхідні препарати безкоштовно чи придбати з незначною доплатою, – зазначив перший заступник. – Перелік аптечних закладів розміщений на сайті управління охорони здоров’я облдержадміністрації та на сайті МОЗУ. Нині ж в області виписано вже більше 17 200 рецептів на відпуск лікарських засобів для підтримки більш ніж 83 тисяч жителів Черкащини. Нагадаю, наша область отримала з Держбюджету на реалізацію Програми майже 16 млн грн. На сьогодні вже використано більше 4 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x