Як отримати заощаджені кошти за субсидію та єдиний реєст отримувачів субсидій

Заступник директора департаменту – начальник управління соціальної допомоги та компенсаційних виплат департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна інформує про те, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення до кінця 2017 року створити єдиний реєстр одержувачів субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду.

– Мова йде про створення єдиного реєстру отримувачів субсидій, який буде в розпорядженні у Мінсоцполітики, – заявив прем\’єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, це рішення є важливим для верифікації субсидій. Прем\’єр підкреслив, що реєстр буде створено до кінця року.

Нагадуємо, що раніше повідомлялося, що уряд прийняв постанову від 26.04.2017 № 300, якою передбачено що громадяни, які мають субсидії та користуються індивідуальним опаленням, отримають компенсацію від держави, якщо вони зекономили газ або електроенергію для опалення. Так, невикористана субсидія на газ і електроенергію, які використовуються для побутових потреб – газова колонка, плита, світло, – залишається на рахунках субсидіантів. Заощаджені 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, які використовуються для опалення будинку, будуть виплачені енергоощадним сім’ям готівкою.

Звертаємо увагу на те, що все, що перевищує вартість 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, яка йде на електроопалення, та невикористані субсидії на холодну і гарячу воду повернуть до Державного бюджету.

В червні регіональні енергокомпанії сформували списки громадян, які мають право на компенсацію з невикористаних субсидій, та надали їх в управління соціальної допомоги та компенсаційних виплат. Відповідні повідомлення були надіслані громадянам.

Щоб отримати грошову компенсацію, після отримання повідомлення, з 1 липня до 31 серпня необхідно написати заяву в управління соціальної допомоги та компенсаційних виплат та надати дані про рахунок, на який можна перерахувати кошти. Компенсація за невикористану субсидію буде зарахована на вказаний рахунок.

Якщо родина вважає, що має право на компенсацію, але відповідне повідомлення не було їй надіслане, то треба звернутися в обслуговуючу енергокомпанію за уточненням інформації. Для цього необхідно надати квитанції про оплату з даними про те, яка кількість газу чи електроенергії використана в опалювальний сезон.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x