Уманчанину викрасти авто завадив його власник

Уманчанину викрасти авто завадив його власник

Викрасти машину зловмиснику завадив власник авто. Хоча зловмисник і втік з місця пригоди, протягом декількох годин його затримали місцеві правоохоронці. За скоєне йому загрожує до восьми років ув’язнення. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Вночі, до чергової частини Уманського міськвідділу міліції зателефонував 26-річний місцевий житель, який повідомив, що невідома особа намагається викрасти його автомобіль. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

В розмові з потерпілим працівники міліції дізналися, що чоловік залишив машину біля під’їзду багатоповерхівки, в які проживає. Вночі почув як спрацювала сигналізація. Коли вийшов на двір, побачив, як невідомий вистрибнув з його автомобіля та кинувся навтьоки. Наздогнати зловмисника йому не вдалося.

Провівши ряд оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили та затримали крадія. Ним виявився 21-річний місцевий житель, який раніше вже мав проблеми із законом за аналогічні злочини.

В розмові зі слідчим затриманий розповів, що вночі, коли повертався додому побачив автомобіль та вирішив його викрасти. Розбив скло водійських дверей, відштовхав на декілька метрів та намагався завести, проте спрацювала сигналізація. Зрозумівши, що план не спрацював – кинувся навтьоки. Але втекти від відповідальності йому не вдалося. Через декілька годин зловмисника було затримано та доставлено до міськвідділу.

Наразі за цим фактом слідчим відділенням Уманського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п\’яти до восьми років з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x