Обвинувальний акт щодо посадовця, який проводив закупівлю житла для учасників АТО, передали до суду

Обвинувальний акт щодо посадовця, який проводив закупівлю житла для учасників АТО, передали до суду

Прокуратура Черкаської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що вказаний службовець не перевірив інформацію щодо дійсної ринкової вартості житла, не пересвідчився в реальному завищенні запропонованих цін та здійснив неефективне використання субвенцій з державного бюджету шляхом укладання договорів купівлі-продажу квартир для сімей загиблих військовослужбовців за завищеними цінами. Таким чином посадовець порушив вимоги Закону України «Про здійснення державних закупівель», Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни, та Порядку використання державних коштів на забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців і осіб, які брали участь в антитерористичній операції. Дії чиновника спричинили тяжкі наслідки державним інтересам на суму 3,8 млн. грн.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 367 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від ста до двохсот п\’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x