Влада і громада обговорили план можливої забудови набережної

Влада і громада обговорили план можливої забудови набережної

25 липня у приміщенні міської ради відбулося громадське обговорення плану імовірної забудови черкаського мікрорайону «Митниця». У заході взяли участь представники міської влади, архітектори, депутати міської ради, представники політичних партій, громадських організацій та жителі мікрорайону. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін представив присутнім детальний план території набережної від вул. Сержанта Жужоми до вантажного порту. Проектом передбачено:
• Створення штучних намивних територій вздовж існуючої берегової лінії та островів, створення обтічної форми для забезпечення проточності води у заплаві.
• Розвиток рекреаційного потенціалу прибережних територій, створення набережної від існуючої Черкаської набережної в районі річкового порту до вулиці Сержанта Жужоми вздовж вулиці Героїв Дніпра та по штучним островам. Забезпечення спуску до води в місцях примикання набережної до водної поверхні.
• Створення та впорядкування міських пляжів.
• Розміщення спортивних об’єктів між проектною набережною та вулицею Героїв Дніпра, таких як: спорткомплекс з басейном, спортивно- оздоровчий комплекс, баскетбольна арена, льодовий палац. Насичення озеленених рекреаційних територій площинними спортивними об’єктами та майданчиками.
• Розміщення мало- та середньоповерхової багатоквартирної житлової забудови з комплексом культурно-побутового обслуговування.
• Зарезервовані земельні ділянки під розміщення інженерних споруд.
• Створення комплексу обслуговування рекреаційних та спортивних закладів (готель, заклади громадського харчування).

Під час обговорення представники громадськості задавали архітекторам запитання та надавали свої пропозиції щодо забудови цієї території. Зокрема, привернули увагу влади до необхідності забезпечення цих територій школами, дитячими садочками, паркувальними майданчиками, поліклінікою, хорошим транспортним сполученням. Також жителі Митниці висловили побажання, щоб під час забудови мікрорайону перевага надавалася рекреаційній забудові (аквапарк, спортмайданчики), щоб не було багатоповерхової забудови, і був вільний доступ до води.

У результаті обговорення учасники ухвалили резолюцію, у якій вони звертаються до міського голови Анатолія Бондаренка з проханням провести громадські слухання «щодо визначення червоної смуги, рекреаційної зони, берегової лінії, а також встановлення мораторію на зміну цільового призначення зазначених територій».

Головний архітектор міста Черкаси Віталій Чернуха зазначив, що цей план забудови не є остаточним, до нього будуть внесені пропозиції громадськості, після чого він буде доопрацьований і винесений на розгляд міськвиконкому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x