Змінився транспортний податок

«Розкажіть про зміни в оподаткуванні транспортних засобів? Чи правда, що ставка стала іншою?»
Сергій Середній, Монастирищенський р-н

– Ставка залишилась незмінною – 25 000 гривень на рік. Змінився об’єкт оподаткування та порядок визначення і оприлюднення переліку авто, – пояснює заступник начальника відділу аналізу та прогнозування надходжень податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області Віталій Леонідович Лушников. – У 2017 році об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року – понад 1,2 млн грн. (у 2016 році – 1033,5 тис. грн).
Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.
Оприлюднюється перелік авто до 1 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті.
Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснює державна податкова інспекція за місцем реєстрації платника податку. Податкове повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надіслані (вручені) платнику до 1 липня 2017 року.
Звертаємо увагу, громадяни, які до 1 липня 2017 року отримали від органів ДФС податкове повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку повинні сплатити транспортний податок не пізніше 29 серпня 2017 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x