В ОДА радилися, як запобігти африканській чумі свиней

В ОДА радилися, як запобігти африканській чумі свиней

Заходи щодо недопущення виникнення африканської чуми свиней у сільгосппідприємствах та приватних господарствах обговорили сьогодні під час семінар-наради. Вона відбулась в Будинку рад під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Коваля та першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка. Із рекомендаціями щодо запобігання поширення АЧС ознайомив представників сільськогосподарських товариств Черкащини, також сільських голів медіа – експерт проекту ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) Олександр Рєвнівцев, котрий прибув до Черкащини. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

– На жаль, протягом останніх років спостерігаємо зростання захворювання африканської чуми свиней по всій Україні, зокрема й на Черкащині, – сказав Віталій Коваль. – Це негативно впливає не лише на економічний стан агропромислового комплексу, а й безпосередньо на експортний потенціал нашої держави. Тож маємо спільно з Держпродспоживслужбою, с/г підприємцями, місцевою владою, використовуючи досвід Міжнародної організації, напрацювати такі кроки, які б дозволили запобігати причинам виникнення інфекції, не допускаючи негативних наслідків.
Віталій Володимирович повідомив також, що нині на Черкащині розробляють комплексну обласну програму, проект якої винесуть на розгляд найближчої сесії. Вона передбачатиме підтримку ветмедицини на місцях, профілактичну роботу з господарствами, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Альона Бойко повідомила, що якщо ще 2015 року в області ми мали 1 випадок АЧС, 2016 – 2, то вже за період цього року виникло 4 спалахи. На переконання керівниці служби, головними причинами є необізнаність громадськості щодо виникнення й поширення хвороби, а ще безконтрольне переміщення по територіях тварин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x