Якою буде погода в області в серпні

Якою буде погода в області в серпні

На поточному тижні атмосферні процеси над Черкащиною кардинально перебудуються. За повідомленням начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, на зміну активним циклонам прийде антициклон із південного заходу, який спрямує в наш край сухе спекотне повітря з Північної Африки. Тому хмари повністю розсіються, вітер стихне, а температура підвищиться вдень до спекотних +36..38°, вночі до +20°. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

В останні роки досить частим є те, що абсолютний максимум літа спостерігається не в найтеплішому місяці року – липні, а в серпні, коли природа ніби прощається з літнім теплом. Так було в 2010, 12,13,14, 15 роках. Серпнева спека спадає всередині та в останні 5−7 днів місяця, коли вже віє осіння прохолода на фоні затяжних дощів. Саме на такий серпень чекають синоптики і в цьому році.
За попередніми оцінками, цьогорічний серпень на Черкащині очікується дещо тепліше звичайного та з опадами в межах норми. Середньомісячна температура повітря становитиме +21° при нормі +19°, кількість опадів 56 мм при нормі 50−60 мм. При цьому початок місяця прогнозується дуже теплим. Потім чергування теплих та прохолодних днів на фоні періодичних зливових дощів. На початку місяця інтенсивність спеки досягатиме +36..38º. Найбільш суттєві похолодання ймовірні всередині місяця та всередині третьої декади, коли нічна температура повітря може знижуватися до +6..8º. Ці похолодання супроводжуватимуться дощами.

Якщо говорити про наслідки такої погоди, то інтенсивні зливи, град і шквали можуть в окремих районах пошкодити посіви, ускладнювати проведення жнив. Ранній прояв осінніх похолодань може заважати дозріванню пізніх сільськогосподарських культур. Поряд із цим, помірна кількість серпневих опадів залишить проблему зі зволоженням ґрунту і низькою водністю річок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x