ЧНУ посідає 30 місце серед вишів України за вебометричним рейтингом

ЧНУ посідає 30 місце серед вишів України за вебометричним рейтингом

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького утримує позицію лідера серед вищих навчальних закладів Черкаської області за вебометричним рейтингом університетів світу «Webometrics Ranking of World\’s Universities». «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧНУ.

Днями лабораторія «Cybermetrics» оприлюднила четвертий рейтинг прозорості університетів на основі даних цитованості їх провідних вчених. Для аналізу використовувалися офіційні інституційні профілі Google Scholar Citations або стандартизовані домени або поштові адреси ВНЗ.
За новими результатами цього рейтингу Черкаський національний університет посідає 30 місце серед вишів України та є лідером серед вищих навчальних закладів Черкащини.

Довідково: Вебометричний рейтинг університетів світу складають з 2004 року. Його складає Лабораторія кіберметрики («Cybermetrics Lab») Національної дослідницької ради Іспанії («Spanish National Research Council», CSIC), яка діє при Міністерстві науки та інновацій Іспанії. Рейтинг починався з аналізу 6 000 університетів у 2004 році, на сьогодні аналізують понад 20 000 вищих навчальних закладів і визначають їхнє місце відповідно до ступеня представлення своєї діяльності в Інтернет-просторі, застосовуючи свою власну методологію оцінки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x