У Черкаській області посадовці завдали збитків державі на понад 1 млн грн

У Черкаській області посадовці завдали збитків державі на понад 1 млн грн

Група службових осіб, під час здійснення діяльності підприємства, в період часу з 2022 по 2023 рік, організувала схему привласнення коштів, що отримали за реалізацію видобутих та не облікованих корисних копалин загальнодержавного значення, вчиненого в умовах воєнного стану.

 

 

Під час  досудового розслідування у межах відкритого кримінального провадження за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України, слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Черкаській області ДСР НП України, у взаємодії з Апаратом директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської області проводили заходи для встановлення всіх учасників злочинної організації, виявлення їхніх ролей та зібрання доказів, щоб притягнути їх до відповідальності.

 

 

Як з’ясували правоохоронці, фігуранти філії одного з підприємств, які мають дозвіл на видобування корисних копалин  у південній околиці с. Хлистунівка, змогли реалізувати необліковану продукцію, яка за попереднім дослідженням завдала збитків державі на суму понад 1 мільйон гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків, правоохоронці виявили та вилучили бухгалтерську документацію та кошти здобуті злочинним шляхом. Окрім цього, поліцейські виявили печатки підконтрольних підприємств, через які виводили готівку.

 

 

Нині вирішується питання про оголошення підозри та обрання порушникам запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x