Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

30 липня директор Українського історико-освітнього центру Української Православної Церкви США Наталя Гончаренко запросила професора Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького професора Анатолія Чабана розповісти громаді про історію української кухні на Середньому Подніпров’ї.

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Сестрицтво Покрови Пресвятої Богородиці при Українській православній церкві св. Андрія Первозваного, яке очолює паніматка Леся Сівко, приготувало український обід. Зустріч відбулася в церковній залі у Савт-Бавнд-Бруку, Нью-Джерзі. В основу розповіді, ілюстрованої про зірками, гість поклав свою монографію з цієї теми «Щедрий стіл». Доповідач докладно зупинився на особливостях даного регіону, підкреслив різницю у куховарстві навіть в одному регіоні, розповів не лише про давні і часто забуті страви, а й про кухонне спорядження, різні печі, символічне значення окремих страв, закликав сприяти поширенню повсякденної української культури, зокрема кухні, одягу, пісень у західному світі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x