Якою була радіаційна обстановка в області в липні

Якою була радіаційна обстановка в області в липні

Упродовж липня 2017 року радіаційна обстановка на території Черкаської області була стабільною. Про це свідчать результати щоденних вимірювань потужності експозиційної дози гамма-випромінювання, далі по тексту гамма – фон, метеостанціями області.
За повідомленням начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталія Постриганя, добові значення гамма фону в березні коливались в межах 10 – 17 мікрорентген за годину (мкР/год). Найвище значення (17 мкР/год) було зафіксоване на метеостанції у м. Черкаси 7 липня. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Середні значення гамма – фону за липень були такими:
12 мкР/год – у місті Золотоноша, Сміла, Чигирин;
13 мкР/год – у містах Черкаси, Звенигородка, Умань;
14 мкр/год – у місті Канів.

Упродовж останніх років середні значення гамма випромінювання по всіх вище вказаним населеним пунктам в основному стабільні. Порівняно з 2016 роком намітилась тенденція до зменшення на метеостанціях Золотоноша та Звенигородка. Проте є ймовірність окремих коливань радіоактивності приземної атмосфери, що можуть виникати внаслідок небезпечних та стихійних метеорологічних явищ, антропогенних факторів на тлі залишкового Чорнобильського забруднення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x