Регулярно плавайте, щоб бути здоровими

Регулярно плавайте, щоб бути здоровими

Відомо, що фізичні навантаження позитивно впливають на організм: подовжують молодість, зміцнюють здоров’я, запобігають і лікують різні захворювання. Кожна активність зміцнює певні системи організму. А от плавання корисне майже для всіх систем.

Вправи у воді не менш ефективні, ніж на суші. Опір води більший, ніж опір повітря, тому всі групи м’язів працюють інтенсивніше. До того ж, у басейні чи водоймі фізичні навантаження набагато менше відчуваються. Водне середовище чинить підтримуючий ефект на м’язи, що корисно для людей із хворобами опорно-рухового апарату.
Щоб підвищити загальний тонус тіла не обов’язково займатися професійним плаванням. Можна виконувати вправи у воді під час літнього відпочинку біля річки, що принесе чимало користі.
Заняття плаванням сприяють схудненню, адже спалюють стільки ж калорій, як і під час занять аеробікою, бігом, альпінізмом. Якщо проводити у воді щодня по 30–45 хвилин, це прискорить обмін речовин і сприятиме спалюванню в організмі жиру.

Завдяки плаванню зміцнюються м’язи, формується їхній рельєф, утворюється струнка фігура. У процес плавання залучається весь організм. Таким чином тренуються м’язи плечей, грудей і спини.
У плаванні рушійною силою є ноги. У процесі розвиваються і зміцнюються м’язи ніг, вони стають більш стрункими, красивими.
За допомогою плавання можна зняти стрес, заспокоїти нервову систему, зарядити організм енергією.
Плаванням можна займатися з наймолодшого віку. Під час перебування у воді маля відчуває тиск на грудну клітину і легені, що сприяє розвитку дихальної системи у дитини. У літньому віці заняття цим видом спорту уповільнює процеси старіння.

Тренування у воді допомагають тримати себе у формі людям худим, повним і з фізичними обмеженнями.
У воді тиск на хребет знижується, а міжхребцеві диски розправляються
Плавання є профілактикою серцево-судинних захворювань Заняття у воді нормалізують тиск, поліпшують кровообіг організму
Під час плавання поліпшується функціонування дихальної системи, за рахунок чого організм краще забезпечується киснем. А ще це підвищує загальну витривалість організму.
Для чоловіків плавання має свої позитивні особливості. Зокрема, це поліпшує еректильну функцію. Досягається це завдяки масажному ефекту, який чинить вода на статеві органи чоловіка. До того ж, під час активного руху у воді стимулюється кровообіг статевих органів.

Плавання – це ідеальний засіб для відновлення м’язового тонусу живота після пологів та і всього тіла. А ще вправи у воді – чудова профілактика варикозу.
У плаванні немає побічних ефектів, таких як розриви м’язів, синці, болі в суглобах, м’язах.
Вода розслабляє і охолоджує тіло, знімає відчуття втоми, що є порятунком у спекотні, задушливі літні дні.
Нарешті, вправи у воді приносять задоволення і знімають стрес, що дуже важливо в повсякденному напруженому ритмі життя людини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x