Суд повернув у державну власність майно дитячої оздоровчої бази

Суд повернув у державну власність майно дитячої оздоровчої бази

Органами прокуратури області постійно контролюється питання щодо збереження майна закладів освіти.
Установлено, що 29.01.2016 профільним департаментом Черкаської міської ради передано в оренду благодійній організації міста Черкаси комплекс будівель і споруд колишньої дитячої оздоровчої бази загальною площею 5941,9 кв.м. У подальшому, площу орендованого майна збільшено на 123,5 кв.м. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

При цьому вимоги Закону України «Про оренду державного та комунального майна», що регулюють порядок передачі майна в оренду, департаментом дотримано не було, що, в свою чергу, призвело до порушення конкурентних засад і зменшення кількості потенційних орендарів, які могли б використовувати вказане вище майно для забезпечення найвищих інтересів дітей.

У зв’язку з цим, органами прокуратури області в інтересах держави до суду подано позовну заяву про визнання недійсною угоди щодо внесення змін до договору про оренду про збільшення площі орендованого майна та зобов’язання орендаря повернути це майно.
Рішенням господарського суду Черкаської області від 2.08.2017 позовні вимоги прокурора визнано обґрунтованими, позов задоволено в повному обсязі.
Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x