Сімейною медициною на Черкащині охоплено 70 % населення

Сімейною медициною на Черкащині охоплено 70 % населення

Такі дані навела заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Лакуста під час науково-навчального семінару «Актуальні питання сімейної медицини в Україні» у форматі телемосту за участі медиків м. Київ, Донецької, Луганської та Черкаської областей.

Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров\’я Черкаської ОДА.

– Так, в 2013 році було створено перший в області центр первинної медико-санітарної допомоги в Жашківському районі. Наразі таких центрів створено вже 13, – зазначила Наталія Лакуста.
Також, за словами Наталії Михайлівни, тривала робота і по переорієнтації первинної медико-санітарної допомоги на загальну практику-сімейну медицину.

– На початок 2014 року, в результаті впровадження реформ, в області налічується 159 закладів загальної практики-сімейної медицини, у складі яких функціонує 1 155 ліжок денного перебування. У цих закладах працює 335 лікарів ЗПСМ, що дає змогу охопити обслуговуванням сімейними лікарями близько 70% населення області (69%, у т.ч. 68,6% – сільського), – відзначила заступник директора Департаменту.

У ході заходу для учасників семінару виступали представники Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, зокрема, проректор з лікувальної справи Ніна Гойда, професор кафедри терапії і геріатрії Вікторія Приходько, професор кафедри гастроентерології, дієтології і ендоскопії Галина Анохіна та професори Вінницького національного медичного університету імені Н.І. Пирогова, Національного наукового центру «Інститут кардіології ім. академіка Н.Д. Стражеско» НАМН України тощо

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x