Коли з пенсії за вислугу років можна перейти на пенсію за віком

«Я народилася 16.08.1960. У 2006 році вийшла на пенсію за вислугу років як працівник освіти. Із того часу працюю бухгалтером. Коли я зможу перейти на пенсію за віком і яким чином буде враховано мій стаж, відпрацьований після 2006 року?»
Надія, Жашків


− Відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсійний вік жінки – 59 років.
Переведення з одного виду пенсії на інший здійснюється із дня подання заяви на підставі документів про страховий стаж, заробітну плату (дохід) та інших документів, що знаходяться на час переведення з одного виду пенсії на інший у пенсійній справі, а також додаткових документів, одержаних органами Пенсійного фонду.
Отже, після досягнення 59 років Ви маєте право звернутися до управління Пенсійного фонду України, в якому Ви перебуваєте на обліку як одержувач пенсії за вислугу років, із заявою про переведення Вас на пенсію за віком. Страховий стаж та заробітна плата, набуті після 2006 року, будуть враховані за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, − коментує Тетяна Рожко, перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м. Черкаси Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x