Ветерана Петра Слабошпицького привітали з ювілеєм

Ветерана Петра Слабошпицького привітали з ювілеєм

10 серпня свій 91-й день народження відзначив ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій Петро Слабошпицький зі Шполи. Відрадно, що влада міської громади і суспільство приділяють значну увагу тим, хто найбільше її заслуговує. Тому цього сонячного, літнього дня із подарунками та поздоровленнями на гостинний поріг до шанованого іменинника завітали секретар міської ради Тетяна Каландирець та голова міської ради ветеранів війни і праці Микола Торба. Із неймовірним задоволенням та вдячністю приймав Петро Симонович вітання від міських владців. «Нова Доба» про це дізналася в Шполянській міській раді.

У спогадах поділився деякими епізодами найкривавішої війни ХХ століття. Має бойові медалі «За відвагу», «За перемогу над Німеччиною» та багато інших пам’ятних нагород. Сивочолий ветеран каже, що інколи, бува й до нині сняться фронтові атаки, концтабори, втрати і гоніння. Для Петра Слабошпицького сорокові роки – це мірило вчинків на все життя, а закони совісті і честі не мають терміну давності. І особливо сьогодні, старенькому дуже важко усвідомлювати, що мир і спокій, який вони героїчно виборювали для рідної неньки України понад 72 роки тому знову під загрозою, що Батьківщина знову втрачає своїх кращих синів у боротьбі за незалежність.

Опісля закінчення Другої світової війни Петро Симонович 24 роки пропрацював шахтарем. Має доньку та п’ятеро онуків. Донька сивочолого ветерана разом із родиною щасливі, що мають такого відважного і мудрого батька, адже його подвигам і вчинкам вклоняються всі тутешні жителі. Вони сьогодні допомагають старенькому приводити до ладу свою оселю і приділяють дідусеві якнайбільше свого тепла та уваги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x