Черкаська область − лідер із впровадження «Нового освітнього простору»

Черкаська область − лідер із впровадження «Нового освітнього простору»

У 2017 році в 144 школах України розпочато реалізацію проектів зі створення нового освітнього середовища «Новий освітній простір» (НОП). Основні роботи по проекту школи завершать до кінця цього року. Лідерами серед областей, що вже розробили проекти є Черкаська – 29 шкіл, Дніпропетровська, Полтавська і Сумська по 6 шкіл відповідно. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час всеукраїнської селекторної наради з підготовки до навчального року, інформують у Мінрегіоні України.

«Серед джерел фінансування: кошти ДФРР (3,5 млрд грн), субвенція на формування інфраструктури ОТГ (1,5 млрд грн), субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій (4 млрд грн), освітня субвенція, місцеві бюджети, кошти митного експерименту», – зазначив Геннадій Зубко.
Разом з тим, він зазначив, що важливо щоб новий освітній простір створювався саме на рівні об’єднаних територіальних громадах. “НОП – це комплексна освітня стратегія для громади, що передбачає інклюзивну освіту, спортивно-культурну і дорожньо-транспортну інфраструктуру», – наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр повідомив, що Мінрегіон вже розробив Стандарти для НОП, які громади можуть використовувати для розробки проектів.
Нагадаємо, 25 квітня 2017 року Мінрегіон та Міносвіти розпочали проект зі створення шкіл за стандартами Нового Освітнього Простору у рамках концепції МОН «Нова Українська Школа».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x