«Ленінопад» – у Черкасах

«Ленінопад» – у Черкасах

На Черкаському фестивалі короткометражного кіно «КіноШот», яки ось-ось перетворить місто на великий кінотеатр, у позаконкурсній програмі покажуть фільм режисерки родом із Черкащини «Ленінопад». Про це власкору «Нової Доби» повідомила голова оргкомітету фестивалю Вікторія Лаврєнтьєва.

«Ленінопад» – це іронічний документальний фільм про прощання з радянською епохою в Україні. Фільм показує розквіт та занепад ідолів, а також фантастичне загробне життя привидів історії. Стрічка натхненна ухваленими Верховною Радою України в 2015 році законами, що засуджують радянський тоталітарний режим та забороняють використання комуністичної символіки. Фільм входив до конкурсної програми міжнародного фестивалю кіно про права людини «Docudays UA».

Режисер фільму Світлана Шимко – незалежна режисерка з України, випускниця міжнародної магістерської програми з режисури документального кіно DocNomads. Фіналістка проекту «The Guardian прямує в Україну». Займається розробкою політичних, соціальних і феміністичних тем у документалістиці.

Нагадаємо, фестиваль короткометражного кіно «КіноШот» відбудеться цього річ удруге. Так, 25-27 серпня у Долину троянд та Краєзнавчому музеї показуватимуть і конкурсну програму фільмів, що боротимуться у різних номінаціях, і поза конкурсні фільми. «Ленінопад» представлять черкасцям на третій день фесту в Обласному краєзнавчому музеї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x