Уманські аграрії завершили збір зернових

Уманські аграрії завершили збір зернових

Аграрії Уманського району завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур урожаю 2017 року. Намолочено 103 тис. тонн, середня урожайність склала 38,9 ц/га. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.
Традиційно Уманщина стабільно вносить вагомий внесок в забезпечення області продовольчим зерном. Так і цього року хлібороби Уманщини виробили ранніх зернових майже 10% загальнообласного показника.
Основної продовольчої культури – озимої пшениці зібрано 67,3 тис. тонн, при середній урожайності 43,5 ц/га. На полях району намолочено 6 тис. тонн озимого ячменю.

Урожай аграріїв Уманщини був би ще вагоміший, проте погодні умови внесли свої корективи – осіння посуха, весняні приморозки та дефіцит вологи в грунті. Згідно даних метеостанції Умань за січень липень 2017 року випало 277,8 мм опадів, що становить 68 % до аналогічного періоду 2016 року та 70 % порівняно з середніми багаторічними даними.
Особливо відчутний дефіцит вологи (50 % до нормативних показників) спостерігався протягом травня−червня місяця поточного року у період цвітіння та наливу зерна, що призвело до недобору врожаю по більшості господарств району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x