Мед відновить сили і захистить від застуди

Мед відновить сили і захистить від застуди

Мед – корисний, унікальний продукт, широко відомий і вживаний у їжу з давніх часів. Його застосовують як народні цілителі, так і кулінари. Однак при неправильному застосуванні в їжу мед може завдати відчутної шкоди здоров’ю дорослих і дітей.

У меді містяться вітаміни групи В, вітамін С, протеїни. Цей смачний і корисний продукт складається також із органічних кислот, ефірних масел, води, цукру, вуглеводів і ферментів. Крім цього, до складу меду входить фруктоза і глюкоза, що надає йому солодкий смак і стає причиною кристалізації. Звідси і його висока калорійність. Саме калорії, що містяться в меді, допомагають відновлювати сили після хвороб та операцій, дають заряд енергії і знижують рівень стресу.
Бувалі пасічники радять уранці після пробудження з’їдати натщесерце чайну ложечку меду і запивати водою. Від цього в організмі активуються всі обмінні процеси, знижується рівень стресу, минає втома. Регулярний прийом свіжого меду натщесерце здатний вилікувати гастрит, що тільки починається.

Мед відновлює сили у людей після важких хвороб, тренувань, спортивних змагань. Він підвищує імунітет, допомагає при лікуванні застуди. Кип’яченим молоком із медом лікують кашель і хворе горло, також від меду проходить нежить і навіть кон’юнктивіт. А ще мед – чудовий антисептик. Якщо на тілі є невеликі ранки, порізи, запалення шкіри, мед здатний впоратися з цією проблемою. А в косметології це – чудовий зволожувальний компонент.

Липовий мед
Липовий мед вважається найякіснішим і найсмачнішим. Його цінують за антибактеріальні властивості й застосовують при лікуванні застуди, бронхіту, хвороб сечостатевої системи. Ним навіть можна змащувати опіки від запалень і нагноєнь, полоскати рот при запаленні ясен і стоматиті.
Липовий мед радять їсти спортсменам, адже він сприяє нарощенню м’язів після занять.
Ріпаковий мед
Ріпаковий мед має своєрідний смак і не дуже насичений аромат порівняно з іншими видами. Але він приносить багато користі для здоров’я: відновлює енергію за рахунок високого вмісту глюкози, дарує бадьорість і силу. Його радять застосовувати при хворобах печінки і серця. Однак ріпаковий мед може викликати і непереносимість, тому куштувати вперше його слід обережно і потроху, щоб не було нападу алергії.
Поєднуйте мед із горіхами
Особливо корисно для відновлення сил їсти мед із меленими горіхами. Так, мигдаль із медом рекомендують їсти чоловікам для поліпшення роботи статевої системи і посилення потенції. Фундук із медом помічний при лікуванні ревматизму. А з волоськими горіхами мед допоможе знизити рівень холестерину, відновити сили після важкого дня, складних операцій, хвороб. Також така суміш допоможе вилікувати кашель, служить профілактикою у період застуд. Однак пам’ятайте, що переїдання шкідливо, тому таку медово-горіхову суміш вживають потроху. Переїдання може спричинити головний біль, нудоту, неприємні відчуття в шлунку і навіть розвиток алергії.
Застереження
Навіть такий корисний продукт, як мед, необхідно вживати в їжу потроху, особливо маленьким дітям, обов’язково потрібно запивати мед теплою кип’яченою водою. Звісно ж, такий насичений глюкозою продукт протипоказаний діабетикам.
При сильному нагріванні мед втрачає свої корисні властивості. Тому його радять класти у чай, що дещо охолов. Якщо щодня їсти забагато меду, можна швидко набрати зайві кілограми. Також слід пам’ятати, що мед – продукт алергічний. У чутливих людей він провокує напади астми, почервоніння та свербіж шкіри, іноді навіть набряки. Тому дітям хоча б до двох років давати мед дієтологи не радять.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x